Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vienas paprastas daiktas, kuris palengvina skrydžius ir neužima vietos bagaže

Kraunantis lagaminus į kelionę, išsirinkti, kokius daiktus pasiimti, o kokių ne, gali būti tikras iššūkis. Vietos mažai, todėl daug ką gali tekti palikti namuose. Visgi vieną daiktą kelionių ekspertė ragina su savimi būtinai pasiimti į kiekvieną skrydį. Jis ne tik labai naudingas, bet ir vargiai užima vietos, rašo dienraštis „Daily Star“.
Rankinis bagažas
Rankinis bagažas / 123rf.com nuotr.

Kaip pasakoja Yasim Pekel, kelionių ekspertė iš „Blue Cruise“, vienas paprastas, bet veiksmingas būdas jaustis patogiai skrydžio metu yra su savimi pasiimti lengvą skarą arba šalį. Anot Y.Pekel, šį daiktą galima sėkmingai panaudoti įvairiausiais tikslais, o tai lėktuve ypač pasitarnauja.

Štai, pavyzdžiui, jei skrydžio metu jus apima drebulys arba nepavyksta užmigti, nes tiesiog per šalta, skara galėtų jus išgelbėti. Ypač dabar, kai daugelis oro linijų keleiviams antklodžių nebedalina.

Skara ar šalis gali veikti kaip savotiška antklodė.

„Lėktuvuose temperatūra gali svyruoti, o oro angas sukontroliuoti ne visada lengva. Skara ar šalis gali veikti kaip savotiška antklodė, kai jums šalta, arba gali būti užmesta ant pečių, jei jums per šilta“, – tikina kelionių ekspertė.

Užmigti skrydžio metu gali būti sunku ir neturint kaklo pagalvės, nes galva nuolat kruta nuo lėktuvo judesių. Čia taip pat gali padėti skara – kaip atskleidžia Y.Pekel, ji šį daiktą pasitelkia kaklui prilaikyti.

„Skarą ar šalį sulankstykite ir naudokite kaip pagalvėlę kaklui prilaikyti. Tai gali būti ypač naudinga miego metu arba kai norite atsipalaiduoti neįtempdami kaklo“, – pataria specialistė.

123rf.com nuotr./Lėktuvo salone
123rf.com nuotr./Lėktuvo salone

Moteris pažymi, jog skara gali būti naudojama ir kaip pagalvės pakaitalas paremiant nugarą arba minkščiau įsitaisant sėdynėje. Nors paprastai į lėktuvą pagalvę įsinešti galima, ją tąsytis su savimi gali būti labai nepatogu.

„Suvyniokite arba sulenkite skarą, kad padarytumėte nedidelę pagalvę juosmens arba galvos atramai. Tai gali atnešti reikšmingų pokyčių, ypač ilgesnių skrydžių metu“, – teigia kelionių ekspertė.

Ji sako taip pat naudojanti skarą, kad suteiktų sau daugiau privatumo miego mietu: „Skara gali būti naudojama kaip užuolaidėlė. Užmeskite ją ant sėdynės atlošo arba galvos, kad sukurtumėte jaukią, privačią erdvę ir sumažintumėte viršutinių šviesų keliamus trikdžius.“

Rinkitės skarą arba šalį, pagamintą iš švelnaus, orui pralaidaus audinio.

Galiausiai Y.Pekel pataria, kaip pasirinkti tinkamą skarą arba šalį pagal savo poreikius.

„Rinkitės skarą arba šalį, pagamintą iš švelnaus, orui pralaidaus audinio, kad užtikrintumėte maksimalų komfortą. Tai taip pat gali suteikti jūsų kelionės aprangai žiupsnelį stiliaus. Nepamirškite pasirinkti medžiagos, tinkamos jūsų kelionės tikslo klimatui ir skrydžio trukmei“, – aiškina specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius