Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 25 /04 26 10:28

Lietuvos pilietybės drama: jos netekęs vyras skundžiasi nieko nežinojęs, bet duomenys rodo ką kita

Apie tai, kad neteko pilietybės, vienas dabar jau buvęs Lietuvos pilietis sako sužinojęs tik tuomet, kai jam atsisakyta suteikti medicinos paslaugas, nes esą jo asmens dokumentas nebegalioja. Pradėjęs aiškintis jis atsidūrė Migracijos departamente, kur ir gavo atsakymą – jis neteko Lietuvos Respublikos pilietybės. Žmogus aiškina nesulaukęs įspėjimo, kad taip gali nutikti. Tačiau Migracijos departamentas gina savo poziciją ir tvirtina, kad įspėjimų būta daugybės ir bent dalį iš jų šis žmogus tikrai gavo.
Lietuvos pilietybė
Lietuvos pilietybė / 15min nuotr.

Mokesčius mokėjo, bet draudimo neturi

Žinomas savo srities specialistas istorija apie tai, kaip sužinojo, kad nebeturi Lietuvos Respublikos pilietybės, nors čia gyvena po neilgos pertraukos svetur daugybę metų, pasidalijo socialiniuose tinkluose.

„Viduje viskas sprogsta, skeldėja, eižėja, tai parašysiu. Nes įlūžau, čiuoždamas plonu lietuvišku ledu“, – taip emocingai įrašą apie situaciją pradeda vilnietis.

Jis – žinomas savo srityje, tad prašo neskelbti jo vardo ir pavardės. Vis dėlto pačiu situacijos aprašymu mielai sutinka pasidalinti su 15min.

Kartu su šeima vyras beveik prieš 30 metų buvo emigravęs į Izraelį, gavo tos šalies pilietybę. Tačiau vos po 9 metų dėl, kaip sako, asmeninių ir skaudžių priežasčių jie grįžo į Lietuvą. Tai buvo 2004-ieji, lygiai prieš 20 metų.

„Lietuvos ambasadorė Izraelyje pasiūlė kreiptis dėl Lietuvos pilietybės atstatymo. Kreipėmės. Šeima gavo, dėl manęs kilo kažkokių klausimų... Na, bet grįžome, nuėjau į Migracijos departamentą, pasakė, kad čia klausimėlis dėl mano metrikų (kur gimiau – painiava). OK. Pasakė – tai gyvenkite, juk pasas galioja. OK.

Po to priartėjo paso galiojimo laikas, nuėjau pasikeisti (2006 m.). pakeitė į naują. 2016 m. vėl baigiasi galiojimas, vėl nueinu pasikeisti – išduoda naują iki 2026. OK, reiškia viskas tvarkoje, jie ten susigaudė kur gimęs, pilietybė išsaugota“, – pasakoja vyras.

Lietuvos pasas
Lietuvos pasas

Kreipėsi į kliniką, o neteko paso

Tačiau, kaip išaiškėjo šiomis dienomis, taip manyti buvo klaida. Dėl sužalotos kojos kreiptis į medikus nusprendęs vyras sako labai nustebęs, kai paaiškėjo, kad draudimo jis neturi, nors mokesčius, taip pat ir „Sodrai“, tikina sąžiningai mokėjęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius