Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mokymų metu VRK per klaidą nutekino tūkstančių rinkėjų duomenis

Ruošiantis trejiems rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nutekino tūkstančių rinkėjų duomenis, ketvirtadienį skelbia portalas „lrytas.lt“.
Gitano Nausėdos štabas atnešė parašus į VRK
Gitano Nausėdos štabas atnešė parašus į VRK / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jo teigimu, praėjusį antradienį vienas iš komisijos darbuotojų per klaidą apylinkių komisijų nariams išsiuntė laišką su beveik 20 tūkst. rinkėjų duomenimis. Jis buvo skirtas trečiadienį prasidėjusiems mokymams prieš rinkimus.

Tačiau prie laiško taip pat buvo prisegtas dokumentas su rinkėjų duomenimis – vardu ir pavarde, taip pat – asmens kodu bei gyvenamąja vieta. Pastebėjus šią klaidą, apylinkių komisijų nariai buvo paraginti kuo skubiau ištrinti gautus duomenis.

VRK pirmininkė Lina Petronienė portalui teigė, kad komisijos nariams duomenys buvo išsiųsti per klaidą, todėl vėliau buvo paprašyta gautą laišką ištrinti, o duomenų – nenaudoti.

„Buvo pastebėta, kad jie neatitinka mokymo aplinkos – su tais duomenimis nebuvo galima dirbti. Paprasčiausiai buvo išsiųstas ne tas fragmentas, todėl paprašyta jį pašalinti“, – sakė komisijos vadovė.

„Bet komisijų nariai yra pasirašę pasižadėjimus rinkėjų duomenų neatskleisti. Jie buvo siunčiami ne kažkam į išorę, bet komisijų nariams, kurie dirba su dar didesniu kiekiu rinkėjų duomenų“, – pridūrė ji.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12-ąją, į Europos Parlamentą – birželio 9-ąją, o į Seimą – spalio 13-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius