Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV ryšių reguliavimo tarnyba atkuria interneto neutralumo taisykles

JAV federalinė ryšių komisija (FCC) ketvirtadienį balsavo už tai, kad būtų sugrąžintos griežtesnės taisyklės, kuriomis siekiama užtikrinti atvirą prieigą prie interneto, ir taip pakeitė buvusio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijos priimtą sprendimą.
Andrew Kelly / REUTERS
Andrew Kelly / REUTERS

„Ši agentūra, pagrindinė šalies ryšių institucija, tiki, kad kiekvienas vartotojas nusipelno greitos, atviros ir sąžiningos prieigos prie interneto“, – sakė FCC pirmininkės pareigas einanti Jessica Rosenworcel (Džesika Rouzenvorsel) prieš balsavimą dėl taisyklių atkūrimo.

Taisyklėmis sugrąžinama vyriausybinė interneto paslaugų teikėjų priežiūra, plačiajuostį ryšį priskiriant komunalinėms paslaugoms, reguliuojamoms kaip vandens tiekimo ir mobiliojo ryšio bendrovės.

Komisija trimis balsais „už“ ir dviem balsais „prieš“ balsavo, kad būtų atkurtos 2015 metais priimtos atviro interneto taisyklės.

„Šia tinklo neutralumo politika užtikrinama, kad galėtumėte eiti ten, kur norite, ir daryti tai, ką norite internete, o plačiajuosčio ryšio paslaugų teikėjas nespręstų už jus“, – pridūrė J. Rosenworcel.

„Jie aiškiai nurodo, kad jūsų plačiajuosčio ryšio paslaugų teikėjas neturėtų turėti teisės blokuoti svetainių, lėtinti paslaugų ar cenzūruoti interneto turinio“, – sakė ji.

Valdant prezidentui D. Trumpui, po politiškai įtemptų diskusijų FCC atsisakė šio įsakymo.

Tinklo neutralumo šalininkai teigia, kad taisyklės, kurios buvo užginčytos teisme, neleido galingiems interneto paslaugų teikėjams, tokiems kaip „Comcast“ ir „AT&T“, kenkti konkurentams. 

Šios taisyklės buvo įvestos siekiant užkirsti kelią „dviejų greičių“ internetui. Jomis užtikrinama, kad interneto paslaugų teikėjai visą internetinį srautą vertina vienodai ir neblokuoja ar nekenkia konkurentams.

Tačiau kiti nuogąstavo, kad tokiomis taisyklėmis stengiamasi interneto paslaugų teikėjus priskirti prie komunalinių paslaugų, o tai gali atgrasyti nuo investicijų į sparčiai besivystantį sektorių.

D. Trumpui vadovaujant FCC teigė, kad pasikeitęs FCC požiūris į interneto neutralumą yra sugrįžimas prie laisvesnio reguliavimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius