Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Korupcija įtariamas Ukrainos žemės ūkio ministras siūlo atsistatydinti

Ukrainos žemės ūkio ministras ketvirtadienį pasiūlė atsistatydinti po to, kai buvo įvardytas oficialiu įtariamuoju daugiamilijoninės korupcijos tyrime, pranešė Aukščiausiosios Rados pirmininkas.
KENZO TRIBOUILLARD / AFP
KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Šią savaitę tyrėjai apkaltino Mykolą Solskį, kad jis, būdamas didelės žemės ūkio bendrovės vadovu ir parlamentaru, neteisėtai pasisavino valstybinės žemės už 291 mln. grivinų (6,7 mln. eurų).

„Parašiau atsistatydinimo pareiškimą (...) Manau, kad tai yra teisingas žingsnis“, – platformoje „Telegram“ sakė M. Solskis. 

Nacionalinis kovos su korupcija biuras (NABU) antradienį paskelbė, kad M. Solskis vadovavo grupei, nuo 2017 iki 2021 metų pasisavinusiai žemės ūkio paskirties žemės šalies šiaurės rytuose esančioje Sumų srityje už 291 mln. grivinų, kai jis dar nebuvo ministras.

Ministras teigė, kad ši byla susijusi su vienu ginču, susijusiu su žemės perdavimu, tačiau pabrėžė, kad viskas vyko lakantis įstatymų.

Aukščiausiosios Rados pirmininkas pirmininkas paviešino M. Solskio ranka rašyto pareiškimo, kuriame prašoma atsistatydinti, kopiją.

Aukščiausioji Rada dabar turi patvirtinti jo prašymą.

„Pareiškimas bus svarstomas viename iš artimiausių plenarinių posėdžių“, –  teigė Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančiukas. 

Po Sovietų Sąjungos subyrėjimo korupcijos skandalų persekiotas Kyjivas yra pažadėjęs griežtinti kovą su kyšininkavimu, šaliai siekiant įstoti į ES.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pernai dėl korupcijos skandalų kariuomenėje atleido šalies gynybos ministrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius