Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rekordu Madride pažymėtoje dvikovoje R.Nadalis sutriuškino 16-metį

Potencialiai paskutinį sezoną karjeroje žaidžiantis legendinis Rafaelis Nadalis (ATP-512) startavo dar viename ispanui ypatingame turnyre – „Mutua Madrid Open“ pirmenybėse Madride, Ispanijoje.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame vyrų vienetų varžybų etape 37-erių veteranas nepasigailėjo su „vardiniu kvietimu“ turnyre dalyvaujančio 16-mečio Darwino Blancho (ATP-1028) – pergalę iškovojo rezultatu 6:1, 6:0 vos per 64 minutes.

Ketvirtadienio popietę centriniame „Caja Magica“ korte buvo užfiksuotas ir naujasis „Masters“ turnyrų rekordas – tai buvo didžiausias amžiaus skirtumas (21 metai ir 117 dienų) tarp oponentų „Masters“ susitikime.

Nuo pirmųjų susitikimo minučių dominavusiam grunto karaliui Ispanijos sostinėje tai buvo jau 57-toji pergalė, o pagal šį rodiklį per visą turnyro istoriją jam neprilygsta nė vienas tenisininkas.

Apskritai jau 20-tąjį kartą Madride žaidžiantis Rafa šį turnyrą per savo karjerą yra laimėjęs 5 kartus – 2005, 2010, 2013, 2014 ir 2017 metais.

Priminsime, kad šiemet R.Nadaliui tai yra tik trečiasis oficialus ATP turnyras. Dėl klubo ir nugaros problemų jis spėjo sužaisti 6 mačus, per kuriuos iškovojo 4 pergales.

Antrajame pirmenybių etape šeštadienį kortų šeimininko lauks gerai pažįstamas Alexas De Minauras (ATP-11). Australijos tenisininkas Rafą užtikrintai įveikė prieš savaitę Barselonoje – 7:5, 6:1.

Įdomu tai, kad ketvirtadienį centrinėje aikštėje Madride buvo užfiksuotas ir dar didesnis sutriuškinimas – WTA turo žvaigždė Coco Gauff (WTA-3) rezultatu 6:0, 6:0 sudorojo Arantxą Rus (WTA-47) iš Nyderlandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius