Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija tobulina liepsnosvaidžių sistemą, galinčią šaudyti raketas su termobariniais užtaisais

Ši sunkioji liepsnosvaidžių sistema naudoja termobarinius sviedinius ir pasižymi didesniu šaudymo nuotoliu.
TOS-2
TOS-2 / Wikipedia

Rusijos sunkiosios liepsnosvaidžių sistemos gali smogti termobariniais sviediniais, kurie yra labai pavojingi ginklai. Tai „Espreso“ sakė „Defense Express“ plėtros direktorius Valerijus Riabychas.

„Rusai yra priversti tobulinti sunkiąsias liepsnosvaidžių sistemas, kurios gali smogti termobariniais sviediniais, o tai yra labai pavojingas ginklas. Jie stengiasi tobulinti šią sistemą, nes ankstesnės TOS-1 sistemos buvo pirmasis taikinys mūšio lauke. Remiantis atvirais šaltiniais, buvo sunaikintos 24 panašios priešo sistemos ir 8 jų transportavimo ir įkrovimo įrenginiai.

Šios sistemos turėjo tam tikrų taiklumo ir naudojamų sviedinių nuotolio trūkumų. Taiklumo nuotolis siekė 5-8 km, o patį nusitaikymą reikėjo atlikti naudojant lazerinį taikiklį“, – aiškino Valerijus Riabychas.

Pasak jo, ši sistema buvo kuriama gana ilgai, ir tik pastaruoju metu atsirado įrodymų, kad ji pasirodė mūšio lauke.

„O tai gali reikšti, kad ji turi apsaugos trūkumų, pavyzdžiui, nuo nuolaužų, ir kad yra pažeidžiama priešlėktuvinės ugnies. Todėl dabar kalbame apie šių TOS-1 ir TOS-2 sujungimą į galingesnę TOS-3 sistemą. Dabar negalima teigti, kad tokios sistemos bus gaminamos dideliais kiekiais. Tačiau reikia pažymėti, kad užpuolikai daro pažangą. Apie šios sistemos sukūrimą buvo paskelbta šių metų vasario mėnesį, o balandžio mėnesį gamintojai pranešė apie eksperimentinių pavyzdžių sukūrimą. Po kelių mėnesių galima tikėtis reikšmingos pažangos šia kryptimi. Ir turime ieškoti galimybių užkirsti kelią priešui įgyvendinti panašių sistemų ir joms skirtos amunicijos kūrimo programą“, – komentavo karybos ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius