Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Fotografė Rūta Andre savo naujausią parodą skyrė motinystei: „Taip išreiškiau padėką“

Fotografė ir jogos mokytoja Rūta Andre savo kūrybos gerbėjus ir bičiulius pakvietė į fotografijų parodą, skirtą Motinos dienai.
Donata Virbilaitė su dukra
Donata Virbilaitė su dukra / Rūtos Andre nuotr.

„Ją skiriu savo mamai ir kartu visoms mamoms. Taip išreiškiau savo padėką mamai už jos besąlygišką meilę, šilumą, rūpestį, palaikymą. Mama – tokia brangi ir nepakeičiama. Amžina. Mylima iki begalybės“, – apie savo parodą „Mama“, kuri sostinės viešosios A.Mickevičiaus bibliotekos Parodų salėje vyks iki gegužės 11 d., kalba jos autorė.

Motinos dienos proga autorė kviečia atkreipti dėmesį į motinos svarbą gyvenime: „Noriu padėkoti savo mamai, nes tik jos dėka aš gimiau, gyvenu ir esu tokia, kokia esu“, – sako R.Andre.

Autorė neslepia, kad naujausios jos parodos įkūrėja yra būtent jos mama. „Džiaugiuosi, kad dar suspėjau įamžinti jos portretą prieš jai išeinant... Tuomet pagalvojau, jog kaip gaila, kad laikas taip negailestingai bėga, ir aš neturiu daug mamos nuotraukų, – jautriai kalbėjo R.Andre ir priminė, jog mama mums atiduoda besąlygišką meilę ir kartais mes to neįvertiname. – Globokime, saugokime savo mamas. Nepamirškime padėti, nes galbūt jai reikia pagalbos, ypač vyresniame amžiuje.“

Keturių vaikų mama R.Andre neslepia, kad jai motinystės tema – itin svarbi. Autorė pati šiandien tuo gyvena: prieš metus ji susilaukė ketvirtosios atžalos – sūnaus Aleksandro. Pasak fotografės, motinystė – tai nuostabus jausmas ir kartu didelė atsakomybė. „Koks žmogus užaugs priklauso nuo tavęs. Tai kartu ir šansas tobulėti kartu su vaiku“, – įsitikinusi moteris.

AsMENINI OARCH. NUOTR./Fotografė Rūta Andrė
AsMENINI OARCH. NUOTR./Fotografė Rūta Andrė

Pati R.Andre griaudama sustabarėjusius visuomenės stereotipus apie kūdikio žindymą ir maitinimą viešojoje erdvėje pernai pasidalino jautriomis asmeninės fotosesijos akimirkomis socialiniame tinkle.

R.Andre patikino, kad tai jos pasirinktas būdas kalbėti visuomenei apie žindymo naudą kūdikiui:

„Mamos pienas kūdikį saugo nuo virškinimo ligų, kvėpavimo takų infekcijų, vidurinės ausies uždegimų, šlapimo takų infekcijų. Taip pat svarbu paminėti, kad mamos pienas mažina riziką turėti antsvorio, sirgti alerginėmis ligomis, diabetu ir pan.“, – pasakojo fotomenininkė.

Inesa Adomanytė nuotr./Fotografė Rūta Andrė
Inesa Adomanytė nuotr./Fotografė Rūta Andrė

Parodos atidaryme buvo galima sutikti aktorę Liną Bražinskaitę, modelį ir verslininkę Aistę Andrijauskaitę, animatrorių Ilją Bereznicką, grožio specialistę Olgą Wiseman, verslo konsultantę Rimą Vanagę. Parodos autorę sveikino ir sutuoktinis, dailininkas Valerijus Šatunovas, į renginį atvykęs su mažuoju Aleksandru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius